Be (Xai)

cordero-ecologico

Al igual que tots els altres productes d'Ecocarn, la carn de xai gaudeix d'uns requisits de qualitat excepcionals, gràcies a la utilització òptima i racional dels recursos, el seu gust i textura són incomparables. Les diferents parts de be que podràs trobar a Ecocarn són les següents:

1.–Coll: es tracta de greix majoritàriament i es ven juntament amb os, de carn gelatinosa s'utilitza per fer guisats.

2.–Espatlla: és l'extremitat del davant de l'animal, és a dir, les potes del davant. La seva carn és molt tendra i sucosa i es fa servir sencera per a rostir i a trossos per preparar guisats i calderetes.

3.–Costelles: les costelles es treuen del llom de l'animal. Es diferencien dos tipus: les de pal i les de ronyonada , es poden fer tant a la planxa com al forn.

4.–Falda: situada sota el llom, és una de les peces més greixoses, molt apreciada pel seu gust. La seva carn és gelatinosa i s'utilitza per fer guisats.

4.–Pit: és una carn de qualitat inferior i té molt de greix. Es troba entre el coll i la falda.

5.–Cuixa: és l'extremitat posterior de l'animal, és a dir, les potes del darrere. Normalment es pot comprar de diverses maneres: sencera per a rostir, tallada en talls amb os per a fregir o per fer a la planxa, desossada per a farcir o per a fregir i finalment també la podem trobar en daus per cuinar.