Vedella

ecocarn

La carn de vedella ecològica es distingeix en gran mesura de la convencional pel fet de ser més saludable, ja que no conté additius sintètics, pesticides, organismes genèticament modificats o antibiòtics, ser més saborosa i respectar alhora el benestar de l'animal i de la natura. Aquestes i altres característiques fan de la carn de vedella ecològica una alternativa molt més atractiva a la convencional.

Aquestes son les diferents parts de la vedella que podràs trobar a Ecocarn:

1.-Campana: d'aquesta peça se n'obtenen els talls de forma triangular, és una carn magra amb infiltracions de nirvi que no es noten en menjar-la i que la fan més melosa. Molt apreciada per fer al forn i per cuinar amb salsa, també es fa fregida i a la planxa.

1.–Tall rodó de la cuixa: és tracta d'una peça llarga i rodona de carn magra i sense nirvis. Es destina principalment a rostits, encara que també es fa arrebossada i en llibrets.

1.–Culata: és una peça magra i gustosa, situada al quart del davant. S'acostuma a fer-se fregida o a la planxa.

1.–Peixet: és una peça magra, tendra i gustosa, amb una forma rectangular que segueix la culata de la cuixa. Proporciona talls petits i s'acostuma a fer arrebossada o rostida.

2.–El filet: és una peça molt apreciada per la majoria de consumidors, es troba a la part interna del costellam. Té una forma allargada i plana i és molt tendra.

2.–Entrecot: l'entrecot és també una peça molt apreciada, comença al maluc i continua al llarg de l'espinada fins a la cinquena o sèptima costella. Es tracta d'un tipus de carn sucosa, tendra i neta. Es divideix en dues parts, com són la part de l'entrecot (o llom alt) i la part de la mitjana (o llom baix) que correspon a les costelles més curtes. Els entrecots s'acostumen a preparar a la planxa.

3.-Llonça: es una part molt apreciada per fer caldos. 

4.–Pit: és una peça de forma allargada i prima situada sota l'extremitat del davant i abans del costellam. Està formada per múscul, teixit conjuntiu, os i cartílag. Normalment s'utilitza per cuinar i sobretot per al brou i l'escudella.

5.-Xurrasco: es una peça gustosa, perfecte per fer a la brassa o al forn.

6.-Falda: és la part més magra de la vedella, no té os i és molt melosa a causa de les infiltracions de greix. Té una forma rectangular i es troba a la part baixa del llom, entre la cuixa i el costellam. Es pot destinar a fer carn picada, mandonguilles o hamburgueses.